Dobar dan

Umag

Parel van Istrië

 

De opkomst van Umag als één van de populairste vakantiebestemmingen in Kroatië is niet verwonderlijk. De pittoreske Istrische stad aan de Adriatische kust onderscheidt zich door een ongeëvenaarde schoonheid.

Omwille van haar locatie in het noordwesten van Kroatië wordt Umag gezien als de poort van noordelijk Europa naar Istrië. Van het moment dat je in de stad aankomt, wordt je ondergedompeld in haar pracht. Het weelderige landschap strekt zich eindeloos uit en de geur van Adriatische zee vervult de lucht. Je voelt onmiddellijk dat je op een speciale plek bent.

Met haar kustlijn vol adembenemende rotsstranden profileert Umag zich als een gevestigde zomervakantiebestemming in Europa.

Cultuur

 

Umag bezit een rijkdom aan Kroatische cultuur

Cultuur is een belangrijk begrip in Umag en verleent de Kroatische stad voor een groot deel haar allure. Daarom is een uitstap naar deze stad aan de Adriatische kust niet compleet zonder enkele historische plaatsen te bezoeken en de Kroatische cultuur van de regio te verkennen.

 

De Oude Stad Umag

De oude stad van Umag is de perfecte plek om te beginnen aan een sightseeing uitstap. Bekijk overblijfselen van eeuwenoude architectuur, zoals de oude stadswallen van de 10de eeuw. Wandel door de smalle, met keien bedekte, straatjes naar het Museum van Umag dat zich bevindt in een goed bewaarde structuur die in de oudheid ooit gebruikt werd als verdedigingstoren. Een bezoek aan het museum geeft een beeld van hoe Umag er vele eeuwen geleden uitzag.

 

De Vuurtoren van Savudrija

Eén van de meer in het oog springende attracties nabij Umag is de vuurtoren van Savudrija. Het is de oudste vuurtoren aan de Adriatische kust, gebouwd in 1818. Het is 36 meter hoog en kan 32 kilometer ver schijnen. Vanop deze locatie is er ook een fantastisch zicht over zee.

Dit zijn slechts enkele plaatsen om te bezichtigen in Umag. Verken de regio en dompel jezelf onder in de Kroatische cultuur en haar altijd groeiende geschiedenis.

Stranden

 

In Umag liggen enkele van de mooiste en beste stranden van heel Istrië. In deze kuststad bent u nooit ver weg van het strand.

Of u nu op zoek bent naar een actieve gezinsvakantie, een romantische plek voor twee of u zich gewoon wilt vermaken in de zon, u zult gemakkelijk uw perfecte strand in Umag vinden.

Het heldere, schone water van de Adriatische zee in de regio is een belangrijk pluspunt. Vele stranden van Umag zijn erkend met de Blue Flag prijs, een internationaal teken van erkenning voor de hoogste standaard in waterkwaliteit, faciliteiten, veiligheid, milieu-educatie en management.

Op elk strand van Umag is er een plek te vinden om te relaxen in de zon, te zwemmen in de Adriatische zee of deel te nemen aan activiteiten en sporten. Met restaurants en bars in de omgeving van de meeste stranden kan u onbezwaard de hele dag aan zee doorbrengen, zonder enige verplichting om er te vertrekken.

Er is ook geen betere plaats om van het uitzicht te genieten dan vanop het strand. Of u er nu van houdt om naar de bootjes op het water te kijken of liever omhoog staart naar de vliegtuigen en vogels in de lucht, de strandresorts in Kroatië bieden unieke scenes die u enkel vinden kan tijdens een vakantie in Istrië.

Beëindig uw dag op de perfecte manier, en kijk naar de adembenemende zonsondergang.

Een zomerse zonsondergang in Umag vergeet men nooit meer.

Culinair

 

Een vakantie in Umag is niet af zonder de vele smaken te ervaren van het heerlijke Istrische eten. Vanwege haar uitzonderlijke ligging kan Umag zowel delicatessen van de zee als traditionele gerechten van de regio aanbieden.

Door haar ligging aan de Adriatische zee is er in Umag geen gebrek aan verse zeevruchten. In het heldere Adriatische water is er, onder andere, een overvloed aan vis, krab en mosselen. Deze producten van de zee worden vaak op traditionele Istrische wijze bereid, wat een gedenkwaardige culinaire ervaring oplevert.

Eén van de meest populaire streekgerechten is Istrische ham, of prosciutto. Deze gedroogde ham is reeds eeuwenlang een pijler van de Istrische keuken. De ham wordt op unieke wijze bereid, met gebruik van enkel verse lucht om de ham uit te harden, wat resulteert in een superieure textuur en smaak. Opgediend samen met kaas en brood vormt Istrische ham een ideaal voor- of hoofdgerecht.

Dankzij het vruchtbare land en een ideaal klimaat kan Istrië gedurende het hele jaar een heerlijk smaakfestijn aanbieden. Zo is er in de lente een overvloed aan verse asperges en het truffelseizoen doet zijn intrede in het najaar. Truffels zijn een zeer gegeerde delicatesse wereldwijd en de allerbeste zijn te vinden in Istrië.

Istrië beschikt tevens over de perfecte cultivatievoorwaarden voor olijven en druiven, wat blijkt tijdens het uitproberen van de wereldberoemde olijfoliën en wijnen van de regio.

 

Umag beschikt ook over vele olijfolieroutes, ideaal voor daguitstapjes. Geniet van een middag bij een lokale olijfolieproducent om te zien – en te proeven – waarom ze behoren tot de beste ter wereld.

Copyright © All Rights Reserved